Българските клиенти на Revolut са използвали услугите на дигиталната банка в

...
Българските клиенти на Revolut са използвали услугите на дигиталната банка в
Коментари Харесай

Колко пари похарчи българинът това лято в Гърция и други топ дестинации, според Revolut

Българските клиенти на Revolut са употребявали услугите на цифровата банка в 188 страни и територии от 1 май до 20 август, оповестиха от компанията.

Според вътрешни данни (обобщени и анонимизирани), оценени от Revolut, която има съвсем 650 000 клиенти в България, потребителите й са направили съвсем 2,6 милиона заплащания (6 пъти повече по отношение на 2021 година и 2 повече пъти по отношение на 2022 г.), а междинният брой транзакции на клиент се е нараснал до 23 (срещу 21 през 2022 г.). Общата изразходвана сума се е нараснала с 83% през 2023 година по отношение на 2022 година и 5 пъти по отношение на 2021 година, надхвърляйки 53 милиона евро.

Независимо къде са решили да прекарат ваканцията си - Фиджи, Папуа Нова Гвинея, Италия, Испания или Балканите - българите употребяват цифровата банка Revolut, с цел да заплащат за настаняване, хранене в заведения за хранене, туристически атракции и локален превоз, сочат наблюденията на компанията.

Средната сума, изхарчена от клиент на Revolut от България,

прекарал лятната почивка в чужбина, е 464 евро, което съставлява междинната стойност на всички заплащания, направени с картата Revolut към търговци, регистрирани в други страни.

Топ дестинации за българските клиенти на Revolut

през сезона на годишния отпуск са: Гърция (9 милиона евро), Англия (5,3 милиона евро), Италия (4,4 милиона евро), Турция (4 милиона евро) и Испания (3,4 милиона евро). Топ 10 се добавя от: Германия, Холандия, Франция, Съединените щати и Австрия, с струпване на 12 милиона евро, изхарчени с карти Revolut.

Според броя на българските консуматори, избрали да платят разноските си за отмора с Revolut по време на пътешестване, класацията е: Гърция (40 000 туристи), Италия (16 000), Турция (15 000), Германия (15 000), Англия (13 000). В идващите пет дестинации: Румъния, Испания, Сърбия, Холандия и Австрия общият брой туристи, употребяващи Revolut е бил 43 000.
 Revolut ще предлага застраховки за коли в Ирландия
Revolut ще предлага застраховки за коли (засега единствено на тези свои клиенти)

Ще се оферират два типа застраховки - цялостна и против пожар и кражба

Когато изследваме топ 5 туристически дестинации въз основа на броя на посетителите, виждаме, че междинната сума, изхарчена на клиент, е 226 евро в Гърция, 329 евро в Обединеното кралство, 270 евро в Италия, 242 евро в Турция и 360 евро в Испания.

Кой изкара лятната почивка в България?

Туристи от района на ЦИЕ, където Revolut има над 9 милиона клиенти, избраха пътешестване до България от 1 май до 20 август. Румънците не престават да са въодушевени от българските празници. Над 158 000 румънски клиенти са посетили България за същия интервал и са похарчили над 21 милиона евро за разнообразни услуги и артикули в прилежащата страна. Броят на румънските туристи се е нараснал с 48% спрямо 2022 година Румъния е първият пазар в Европейски Съюз за Revolut, като над 3 милиона клиенти употребяват услугите на цифровата банка.

По време на ваканцията си полски клиенти са посетили България и са платили над 3,6 милиона евро. Повече от 18 000 клиенти на Revolut от Полша отидоха в България. Revolut има потребителска база от над 2,7 милиона в Полша, което я прави вторият по величина пазар в Европейски Съюз.
 Revolut към този момент има личен обменен курс за валути. Какво значи това за клиентите на банката?
Revolut към този момент има личен обменен курс за валути. Какво значи това за клиентите на банката?

Понятието " действителен " валутен курс може да се пояснява по друг метод

Revolut е най-изтегляното приложение за банкиране в България, а потребителската база на този пазар е повишена с 30% през последните 12 месеца, с почти 150 000 клиенти на дребно. България е четвъртият по величина пазар за Revolut в района на ЦИЕ след Румъния, Полша и Унгария.

Revolut е цифровата банка, желана от феновете на пътешествията поради нейните характерни функционалности като продан на пари в над 30 валути, резервация на настаняване с Stays, пазари за обиколки с екскурзовод, действия, атракции, опция за делене на сметката сред другари и членове на фамилията, застраховка включено пътешестване, за платени проекти (Premium и Metal), застраховка, покриваща до 5000 евро на година за полети, билети за трен, настаняване или билети за събития, анулирани по разнообразни аргументи, за клиенти на Ultra.
 Мини Шенген: Предлагат да паднат границите сред България, Румъния и Гърция
Мини Шенген: Предлагат да паднат границите сред България, Румъния и Гърция

Никой не може да ограничи това право

Revolut построява първото в света световно финансово суперприложение, с цел да помогне на хората да извлекат повече от парите си. През 2015 година Revolut започва в Обединеното кралство, предлагайки парични преводи и продан. Днес повече от 30 милиона клиенти и стотици хиляди компании по целия свят употребяват десетки новаторски артикули на Revolut, с цел да правят повече от 400 милиона транзакции на месец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР